Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lófarok a trendi!

 

A lófarok az utóbbi időben megunhatatlan frizuratrend. Minden divatbemutatón helyet kap, hol decensebb, hol lezserebb formában. Végignéztük az őszi kifutók nagy divatházainak backstage képeit és megmutatjuk, hogy a mostani szezonban a lófarok milyen irányzataival találkozhatunk.

 

Az egyszerű, de nagyszerű mondás talán már unalmasnak tűnik, de a lófarok esetében nagyon igaz, hiszen nem is frizurakölteményről van szó, hanem egy egyszerű mozdulatsorról, amit a hosszabb hajúak nap, mint nap gyakorolnak. Természetesen azért túlzás lenne azt mondani, hogy a divatházak is az egyszerű befőttes gumiért nyúlnak és már kész is a copf – tudjuk, hogy a látszólagos természetes hatás milyen nagy stábnak köszönhető. Azért nekünk nem kell egyből a fodrászhoz rohannunk, elég ellesni néhány trükköt és mi is hasonló frizurákat készíthetünk.

 

 

A lófarkaknak az őszi szezonban két fő típusa létezik, az egyik az oldalsó választékkal készült, a másik pedig a választék nélküli frizura. Közös azonban bennük, hogy a sima, tökéletes hatás a divatos, amit hol több, hol kevesebb wax és hajlakk segítségével érnek el. Lássuk a konkrét példákat! 

Az oldalsó választék
E mellett a típus mellett szavazott többek között a Gucci és a Ralph Lauren divatház is. Az oldalsó választéknak köszönhetően kevésbé szigorúak az arcvonások, főleg, ha belehúzunk néhány tincset a homlokba, Azoknak is jól áll ez a választék, akiknek magas homlokuk van és optikailag kicsinyíteni szeretnék.
 

A két márka fodrászai úgy döntöttek, hogy a lófarkat nem viszik fel a fejtetőre, hanem inkább a tarkó közelében kötik meg. Ami különbség, hogy a Gucci – ahogy a legtöbb divatház is – elrejtette a hajgumit azzal, hogy rátekert egy tincset a lófarok tövére és hátul megtűzte azt. Az amerikai divatháznál nem mentek bele ennyire a részletekbe, egy hagyományos vékony fekete gumival oldották meg a feladatot.

 

 

Ahol nincs választék 


Louis Vuitton és Marc Jacobs modelljei sokkal szigorúbb és jellegzetesebb külsőt nyertek azzal, hogy nem választották el a hajukat. A francia divatháznál látható, hogy jó sok waxot használtak, hogy minden hajszál pontosan a helyén maradjon. Talán a hétköznapi életben ez már kicsit sok is, mindenesetre, ha egy különlegesebb rendezvényre készülünk, akkor nem árt bebiztosítani a kellő tartást.
 

 

A két márkánál nagyon sok hasonlóságot találunk ezen túlmenően: a copfok például mind magasabbról, már majdnem a fejtetőről indulnak. Ez a megoldás csak igazán hosszú haj esetében mutat jól, a rövidebb frizuráknál nem érdemes ezzel próbálkozni. Ahogy a Guccinál is említettük, ebben az esetben is a copf köré tekert tincs a népszerű, ami látványos, ugyanakkor nagyon egyszerű. 

 

Képek forrása: Style.com
Forrás: