Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALLERGIA

Korunkban az egészségtelen táplálkozás, a stressz, az élelmiszerekben megtalálható rengeteg tartósítószer és adalékanyag miatt egyre gyakrabban jelentkeznek kötőszöveti megbetegedések elsősorban a mindenki által könnyen észlelhető haj- és köröm-problémák. E bajokra a hivatalos orvoslás nemigen tud kielégítő megoldásokat nyújtani. A homeopátia - ezen belül is elsősorban az úgy nevezett alkati kezelés és/vagy a Schüssler-sók alkalmazása - megoldást kínál e panaszokra is.

 

 


A homeopátia olyan tüneteket is komolyan vesz, melyeket a hivatalos orvoslás- mint tüneteket, nem vesz figyelembe. Ilyen például a zsíros haj, a száraz haj, a törékeny haj, vagy hajhullás, és a hajfestés-allergia. ( Ez utóbbinál a következő Schüssler-sók segíthetnek: Kalium phosphoricum, Magnesium phosphoricum. A hajhullásnál Natrium chloratum, Kalium phosphoricum, és mindenekelőtt a Silicea, mely minden egyéb haj- és köröm-panasz elsőszámú szere.)

 

allergia.jpg 


"A szénanátha gyógyítása - biztosan, olcsón, tartósan, mellékhatások nélkül" című könyv nemcsak a szénanáthában szenvedőknek íródott, hanem mindazoknak, akik mindenfajta káros mellékhatás, később jelentkező probléma nélkül szeretnék egészségügyi panaszaikat orvosolni. Közérthetően, tömören, elbeszélő stílusban mutatja be a homeopátiát, írja le a legfontosabb szereket, a homeopatikus házipatikát, legvégül pedig a krónikus betegségek kezelésébe is bepillantást nyújt. 

A könyvben bemutatott terápia mindenfajta allergiánál használható, de ezen kívül még számos, főleg gyermekek között előforduló betegségnél alkalmazható sikeresen.  

Ezek például a felső légutak visszatérő, recidiváló fertőzései:

 

 • nátha,
 • megfázás,
 • torokgyulladás, 
 • fülgyulladás,
 • légcsőhurut;

 

az allergikus betegségek,

 

 • mint asztma, 
 • szénanátha,
 • ekcéma,
 • visszatérő csalánkiütés,
 • tejallergia, 
 • élelmiszerallergia.

 

De olyan fertőzéses betegségek is, mint a skarlát, a mumpsz, a bárányhimlő, a kanyaró, sőt a szamárköhögés.  

homeopathy1.jpg

 

 

A terápiát Dr. Hedwig Imhäuser német doktornő írta le és népszerűsítette. Ez a gyerekorvosnő több évtizedes praxisában majd minden gyerek- és csecsemőkorban előforduló betegségnél kipróbálta az általa kifejlesztett terápiát. A gyomor és bélbetegségeknél akkor ért el sikert, ha a bajt valamilyen fertőzés előzte meg. Csaknem minden fertőzéses hasmenésben vagy székrekedésben szenvedő kisgyermeknél sikeres volt a kezelés, csakúgy, mint a köldökkólikánál.

 


Az asztmás betegeknél is hatott a szer, de a kezelést hosszú hónapokon keresztül folytatni kellett. Egészen feltűnő és "csodálatos" gyógyulásokat ért el gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt a fertőzéses (pl. savós) agyhártya-gyulladásnál és agyvelőgyulladásnál. Végezetül Imhäuser doktornő az oltások, mérgezések, illetve a hivatalos gyógyszerek okozta káros mellékhatások ellen is nagy sikerrel alkalmazta a könyvben bemutatott terápiát.
 

 

 

1.jpg