Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 TENERIFE - LORO PARQUE  

Egy különleges állatkerti kaland

 

 

 

A Loro Parque azaz magyarul Papagáj Park alapítója Wolfgang Kiessling és 1972 ben hozta létre kezdetben még csak valóban papagájokkal és persze egy csodálatos botanikus kerttel. Ma már egy alapítvány által működtetett park különleges élmény és kihagyhatatlan a Tenerifén tartózkodó utazóknak. A legalább egynapos kirándulást igénylő élménypark számos bemutatója sokszor egy napba bele sem fér, de aki többször is ellátogat a szigetre az nem bánja meg ha több alkalommal is felkeresi a parkot. 

 

 

2009.04.14-loropark-062.jpg

 

 

 

  A parkban ma már 350 fajta papagáj él és ezzel a világ legnagyobb papagáj parkja, lett, de emellett a papagájok még gazdag show műsorral is szórakoztatják a közönséget, ami naponta több alkalomal ismétlődik, így mindeképp elérhető egy előadás.

 

 

 

2009.04.14-loropark-258.jpg

 

 

 

 

 Az alapító tulajdonos célja nemcsak a szórakoztatás, hanem az állatfajok védelme és az élőhelyük megőrzése, így számos papagáj innen a parkból jut vissza eredeti élőhelyére. Komoly kutatóbázis is ez a hely ahová egy idegenvezető révén betekintést is nyerhet a látogató abba a komoly munkába, ami itt folyik.  

 

A papagájok mellett a park különlegessége a delfinárium, ami egyedülálló különleges aréna és olyan műsor, ami máshol a világon nem látható.

 

 

Palack orrú delfinek meghökkentő akrobatikus mutatványokkal szórakoztatják a közönséget és a gyilkos bálnák viziszárnyalása, merülése fantasztikus egyedülálló élmény.

 

loro-park-tenerife-088.jpg

 

  

Kedves humoros előadás a huncut oroszlánfókák külön show műsora. Az egyes műsorok helyszíne önálló arénákban van és a programok időbeosztása jól tervezhető a kirándulók számára, nehogy bármelyiket is elszalassza, sőt akár egy-egy előadást két alkalommal is megnézhetünk, ha ügyesen tervezünk. 

 

2009.04.14-loropark-098.jpg

 

Mindezt még kiegészítik a gorillák, csimpánzok és a nagyvadak közül itt látható fehér tigris is.   

 

loro-park-tenerife-159.jpg

 

 

A gorillák nevelése is egy különleges program, mert ide hozzák a pár  nélkül maradt hímeket és innen viszik őket tovább egy-egy állatkertbe, hogy megfelelő párt találjanak majd számukra.  

 

2009.04.14-loropark-067.jpg

  

A prakban több mint 300 madárfaj él és a gorillák, csimpánzok,tigrisek mellett vannak itt még jaguárok, óriás teknősök és különleges hüllők  is.

 loro-park-tenerife-132.jpg

 

A park leghumorosabb bemutatója persze még ma is a papagáj show, amelyet azt hiszem minden család, főleg a kisgyerekesek legalább kétszer is igyekeznek végignézni.

A park megnyitása óta közel 20 millió látogató lépte át a kaput és egész évben nyitva tart, ma jelenleg több, mint 130.000 m2 alapterületen. Az alapító és a park menedzsmentje azonban minden évben újabb attrakciókkal és újabb és újabb csodákkal várja a látogatókat.

 

A papagájok mellett a park igazi csillagai a Mexikói-öbölből származó delfinek és azok fiatal gondozói. Különleges élményt jelent az  Európában legnagyobb 1.500 fős delfin aréna nézőinek az intelligens állatok és fantasztikusan képzett gondozóik bemutatója.

 2009.04.14-loropark-108.jpg

 

Egy hatalmas fedett medencében mutatják be magukat és a gondozókkal való együttműködésüket az Amerikai Orlandói állatkertből áthozott gyilkos bálnák. Hatalmas ugrásokkal, pörgésekkel, szaltókkal, víz alatti merülésekkel, partra csuszamlással és csicsergő hangjaikkal ejtenek ámulatba, miközben mindenki tudja, hogy ez a játék bizony még halálos is lehet.

 

 A kaliforniai oroszlánfókák, ezek a csodálatos vízi lények, néhány ajándék halért mindenre képesek a fóka színpadon és a medencében. Labdáznak, karikákat ugranak, hozzák - viszik a különböző szereket, táncolnak, keringőznek, puszit adnak a gondozóknak és az elbűvölt gyerekeknek.

 

A park egy másik különlegessége a Pingvinárium, amely az Antarktisz feltételeit biztosítja az itt élő pingvin közösség számára.

 

2009.04.14-loropark-076.jpg

 

A talán száznál is több pingvinből álló közösség számára igazi otthont jelent a különleges kialakítású pingvinárium, akik ácsorognak a hóesésben, leugranak jégtömbökről, és belevetik magukat a fagyos vízbe, hogy halakat fogjanak, mint természetes élőhelyükön.  

 

2009.04.14-loropark-090.jpg

  

Mi mindezt egy üvegfalon keresztül is megcsodálhatjuk és látjuk a pingvineket úszás közben is.

 

Cápák, különböző színű, méretű és fajú tengeri halak úszkálnak a fejünk felett,

 

bujocska.jpg

 

miközben egy alagúton  áthaladunk az óriás akvárium belsejében.

 

 

tenerife-203.jpg

 

 

A Gorilla- és Csimpánz ház nem csak bemutatja ezeket a  veszélyeztetett fajokat, hanem részei egy  tenyésztési programnak is, azért, hogy az Európai állatkertek számára biztosítsa a csere lehetőségét, továbbá a változatos genetikai állomány  megőrzését is szolgálja.

 

loro-park-tenerife-097.jpg

 

A Loro Parque egy egsz napos kirándulást jelent és talán a legcélszerűbb bérelt gépkocsival érkezni, hogy  minél kevésbé legyünk időhöz kötve, bár természestesen vannak direk autóbusz járatok is a parkhoz. Mi a gyerekekkel zárásig maradtunk és nehezen tudtunk hazindulni ebből a csodálatos parkból.

 

Nyitva tartás: 8:30 - 18:45    

Belépődíj:

felnőttnek (12 év felett) - 32 Euro  

gyermeknek (6 - 12 év között) - 21 Euro

A parkban számos étterem, gyorsétterem,  büfé és kávézó áll a vendégek rendelkezésére.


   A Regensy Resort minden üdülőközpontjától a park autópályán gyorsan elérhető a  kényelmes utazási idő - egy óra.


 

 NYARALJ  INGYEN  TENERIFEN

 

 

" Sokan túl későn ismerik fel az elmulasztott életcélokat. Ezért Ember, légy idejében bölcs, legfőbb ideje, hogy utazz! "  

                                                      /Goethe/  


 

TENERIFE STRANDOK  - TENERIFE TÉRKÉP 

KÉPEK - APARTMANOK - LORO PARK - SIAM PARK -

JELENTKEZÉS -  TENERIFE TÖRTÉNETE - SPORT -